Former for hvepsebo

Jordhvepse:

Der findes 7 forskellige slags gedehamse i Danmark, et af dem er en den tyske gedehams. Arten er kendt for at være særlig tilbøjelig til at bygge bo i jorden. Et jordhvepsebo kan i mange tilfælde være meget farlig, da det kan være svært at få øje på, hvilket kan skabe risiko for at børn og voksne som kan komme til at træde på eller ved boet og få hvepsene til at angribe. Jordhvepse er ofte 30-50 cm nede i jorden, så vi bruger specialt udstyr som er beregnet til at fjerne jordhvepse med. Jordhvepsen bruger ofte forladte huler andre dyr har lavet, og derfor er de ikke altid lige til at spotte.

Hvepsebo i mur/alm. frithængende hvepsebo

Dette er den mest hyppige set hveps, og den ses ofte i mure eller isolering. Det er vigtigt at man ikke bare lukker hullet ved f.eks. en muråbning til, da hvepsene altid vil finde sig en anden vej ud. Dette ender med at skabe endnu mere skade på huset. Vi har specielt udstyr beregnet til at dræbe hvepseboet, uden at lave nogen form for skade på huset.

Ønsker man selv at bekæmpe et jordhvepsebo, kan man følge denne guide.

Træhvepse:

Træhvepse har et ry for at være mere aggressive end andre former for gedehamsen. Det er svært at se størrelsen på et træhvepsebo, så det kan derfor være farligt at bekæmpe uden specielt udstyr og beklædning.

Kæmpe Gedehams:

Danmarks største hveps forveksles ofte med en hvepse dronning. Dette er dog en særskilt art, som er kendt for at være mere rolig end en almindelig gedehams, men størrere og med 2x så meget gift. Boet etablerer de ofte i f.eks. hulrum som udhæng, hule træer eller f.eks. på loft